Министри Дачић и Стефановић одржали брифинг за амбасадоре поводом предстојеће Генералне скупштине Интерпола

09. окт 2020.
Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић и потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Републике Србије др Небојша Стефановић одржали су данас заједно брифинг за амбасадоре одређених држава чланица Интерпола акредитованих у Београду, поводом поновног захтева тзв. Косова за пријем у чланство Интерпола.

Том приликом је истакнуто да је брифинг посвећен теми која је од велике важности за Републику Србију, а уједно представља изазов и за све државе које своју политику заснивају на поштовању међународног права и основних принципа међународних односа.

Обавестили су да ће потпредседник Владе и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић предводити делегацију Републике Србије на предстојећем заседању Генералне скупштине Интерпола, која се одржава од 15. до 18. октобра ове године у Сантјагу у Чилеу.

Изражена је захвалност свим државама које су пружиле подршку ставовима Републике Србије на прошлогодишњој Генералној скупштини Интерпола у Дубаију, као и уверење да ће се и овог пута успротивити пријему тзв. Косова у Интерпол, и на тај начин поново јасно потврдити да су против политизације професионалне полицијске организације каква је Интерпол.