Министар Дачић се састао са шефом дипломатије Гамбије

02. феб 2024.
Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић састао се данас са министром иностраних послова, развојне сарадње и дијаспоре Републике Гамбије Мамадуом Тангаром, који борави у радној посети Републици Србији.

Шеф српске дипломатије je указао да су односи две земље традиционално пријатељски и изразио наду да ће, након ове посете, отпочети конкретнија сарадња у областима од заједничког интереса, а нарочито на плану економије, пољопривреде и ИТ сектора. 

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић је, говорећи о актуелној ситуацији у нашој јужној покрајини, нагласио да је за Србију од изузетног значаја очувања културног, историјског и религијског наслеђа на Косову и Метохији, што је једно од најосетљивијих питања за нашу земљу и српски народ, те да, у том смислу, Србија очекује разумевање Републике Гамбије.

Министар иностраних послова, развојне сарадње и дијаспоре Републике Гамбије Мамаду Тангара је захвалио на пријатељској добродошлици и истакао опредељеност Републике Гамбије за развој сарадње са Републиком Србијом.