Ђурић са конгресменком Тени о наставку изградње српско-америчких односа

10. јул 2024.
Министар спољних послова Србије састао се у Вашингтону, на маргинама Самита НАТО, са конгресменком Клаудијом Тени, копредседавајућом Српског кокуса у Представничком дому САД.

Министар Ђурић упознао је конгресменку са спољнополитичким приоритетима Србије у предстојећем периоду, истакавши да ће један од фокуса наше спољне политике бити наставак изградње квалитетних политичких и економских односа са САД. 

Шеф српске дипломатије изразио је очекивање да ће америчка администрација наставити да нашу земљу доживљава као конструктивног и кредибилног партнера, а да ће чланови Српског кокуса у Конгресу бити гарант стварања објективне слике о модерној Србији и њеним успесима. 

Србија ће, рекао је Ђурић, и надаље имати кључну улогу у очувању мира и стабилности на западном Балкану, и нагласио да је стабилност предуслов наставка друштвеног и економског развоја наше земље, која има капацитет да буде и мотор развоја читавог региона.

Упознавши саговорницу са најновијим економским показатељима, и чињеницом да смо у првом кварталу ове године остварили највећи привредни раст у Европи, министар Ђурић је изразио наду да ће САД, кроз инвестиције и друге видове економске сарадње, наставити да имају важну улогу у развојним плановима Србије.