Амбасадор Томашевић у посети румунском Парламенту

01. апр 2021.
Амбасадор Републике Србије у Румунији Стефан Томашевић састао се са председником Доњег дома румунског Парламента Лудовиком Орбаном, са којим је разговарао о значају интензивирања сарадње у свим областима од значаја за билатералне односе наших земаља.

Амбасадор Томашевић изразио је захвалност на принципијелном ставу Румуније у погледу суверенитета и територијалног интегритета Србије, као и на доследној подршци коју Румунија пружа Србији на њеном европском путу.

Председник Доњег дома румунског Парламента Лудовик Орбан пружио је подршку иницијативи организовања заједничке изложбе која за циљ има промовисање традиционално добрих односа између две земље, као и интензивирање парламентарне сарадње.

Разговарано је и о потенцијалима у оквиру секторске сарадње, са посебним акцентом на области енергетике и инфраструктуре, а састанку је присуствовао и посланик Доњег дома румунског Парламента из редова српске мањине Огњан Крстић.

Амбасадор Томашевић разговарао је и са послаником Доњег дома румунског Парламента из редова српске мањине Огњаном Крстићем.

Саговорници су размотрили теме од значаја за српску заједницу у Румунији, а посебан акценат стављен је на питања из области образовања и даље промоције трговинске размене.