Честитка министра Николе Селаковића Његовој Светости новоизабраном Патријарху српском

18. феб 2021.
Министар спољних послова Републике Србије Никола Селаковић упутио је
честитку Његовој Светости Архиепископу пећком, Митрополиту београдско–карловачком и Патријарху српском, господину Порфирију.

„Ваша Светости,

У име Министарства спољних послова и своје име најсрдачније Вам честитам на избору за Патријарха српског.

Сазнање да сте као Митрополит загебачко-љубљански и у свим пређашњим Вашим службовањима, изазивали велико поштовање међу верницима, дају ми за право да очекујем да ћете и на трону Светог Саве снажно сведочити о православљу, како у Србији, тако и у целом свету, доприносећи јачању братске и пријатељске љубави међу народима.

Ваша улога биће веома важна и у годинама у којима ће Србија настојати да учврсти своје место у породици европских народа, а Ваше мудре речи и дела водиће православни српски род путем љубави и заједништва, дајући му снагу да превазиђе све изазове времена у коме живимо.

Истовремено, изражавам своје најтоплије жеље и наду да Ваше деловање, као 46. поглавара Српске православне цркве, буде успешно на корист српском народу и свим људима добре воље.

Молимо се Господу да Вам подари здравље, снагу и благослов, да као Првојерарх наше Свете Цркве водите поверену Вам паству на путу спасења, наде и вере”, наводи се у честитки шефа српске дипломатије.