Алжир: Амбасадорка Петковић предала акредитивна писма председнику Алжира

11. феб 2024.
Новоименована амбасадорка Републике Србије у Алжиру Ана Петковић предала је акредитивна писма председнику Народне Демократске Републике Алжир Абделмаџиду Тебуну.

У срдачном разговору, констатовано је да Србију и Алжир везује традиционално вишедеценијско пријатељство и историјски односи који представљају добар темељ за даљи развој и јачање различитих видова билатералне сарадње.

Председник Тебун је изразио задовољство због пријатељских  и партнерских односа Србије и Алжира и спремност своје земље за интензивирање политичког дијалога  и даље јачање билатералне сарадње у различитим областима.

Амбасадорка Петковић  је пренела председнику Тебуну поздраве председника Републике Србије Александра Вучића и најбоље жеље за даљи напредак и просперитет Алжира. Изразила је захвалност Алжиру на принципијалној и доследној подршци територијалном интегритету и суверенитету Србије и очекивање да ћемо у наредном периоду наставити успешну сарадњу и на мултилатералном плану.

Истакла је значај вишедеценијског пријатељства и дипломатских односа Србије и Алжира који су успостављени пре 62 године и изразила своју спремност да допринесе дугорочном развоју сарадње Србије и Алжира и повезивању два блиска и пријатељска народа.