ВИЗНИ РЕЖИМ
 

Дипломатски и службени пасоши: Виза није потребна за боравак до 90 дана у периоду од шест месеци
Обични пасоши и друге путне исправе: Виза није потребна за боравак до 90 дана у периоду од шест месеци
Напомена: За носиоца путног листа у транзиту није неопходна виза

 
РЕЖИМ УЛАСКА ДРЖАВЉАНА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈE У УСЛОВИМА ПАНДЕМИЈЕ COVID-19

Држављани Србије могу да путују на Сејшеле али уз претходно прибављено одобрење од стране здравствених власти. Обавезан је негативан PCR тест, не старији од 72 сата. Преко посебне платформе на страници https://seychelles.govtas.com/ се прибавља одобрење за улазак. Путници се охрабрују да се пре пута вакцинишу, али њихов статус у том погледу не утиче на улазак у земљу. Осигурање које покрива COVID-19 је обавезно.

УЛАЗАК И ИЗЛАЗАК ИЗ ЗЕМЉЕ

Држављанима Републике Србије за улазак на Сејшеле није потребна виза, али потребна је потврда о вакцинацији против жуте грознице.

СОЦИЈАЛНИ СПОРАЗУМИ

Није закључен социјални споразум.

КОРИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

Безбедносна и здравствена ситуација су добре, али треба задржати уобичајену дозу опрезности и пре пута проверити актуелно стање.

Контакти:

Приликом боравка на Сејшелима, за конзуларну помоћ и заштиту можете се обратити Амбасади Републике Србије у Адис Абеби, путем следећег контакт телефона: +251911508443 и електронске адресе: serbambadis@yahoo.com, која нерезиденцијално покрива Сејшеле, као и почасном конзулу Републике Србије у Викторији др Миодраг Тодоровић (Consulate of the Republic of Serbia, Mahe, Glacis, Main Road, Seychelles, P. O. Box 1001, Телефон: +248 4321 310, +248 4261 175, Мобилни: +248 2712 333, е-пошта: drtodo@gmail.com).