ВИЗНИ РЕЖИМ
 

Дипломатски и службени пасоши: Виза није потребна до 90 дана са могућношћу продужења додатних 90 дана у периоду од 180 дана, у једној календарској години
Обични пасоши и друге путне исправе: Виза није потребна до 90 дана са могућношћу продужења додатних 90 дана у периоду од 180 дана, у једној календарској години
Напомена: За носиоца путног листа у транзиту неопходна је виза

 

УЛАЗАК И ИЗЛАЗАК ИЗ ЗЕМЉЕ
Виза није потребна до 90 дана, са могућношћу продужења за још 90 дана.

СОЦИЈАЛНИ СПОРАЗУМИ
Није закључен социјални споразум.

КОРИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ:

ЗДРАВСТВЕНА СИТУАЦИЈА – Актуелну информацију о здравственој ситуацији у овој земљи можете наћи на сајту Светске здравствене организације https://www.who.int/countries/col/ 
Медицинска услуга је у градовима je задовољавајућа али неравномерна по квалитету. Путно осигурање је потребно.Туристи без здравствене заштите помоћ могу потражити у државним болницама које су испод америчких и европских стандарда. За пружање хитне медицинске помоћи, чека се дуже него уобичајено. Посебно се скреће пажња на присуство следећих здравствених проблема: Зика вирус, Лајмска болест, дијареја, Денга грозница.

БЕЗБЕДНОСНА СИТУАЦИЈА – Путници за Колумбију треба да буду свесни опасности и да повећају опрезност због криминала, тероризма и отмица. Неке области имају повећан ризик.
На основу безбедносне процене не препоручује се путовање у следеће области Колумбије: Arauca, Cauca (сем Popayan-а), Chocó (сем Nuquí), Nariño, andNortedeSantander (сем Cucuta) због криминала и тероризма.
Насилни злочини, као што су убиство, напад и оружана пљачка, су чести. Организоване криминалне активности, као што су изнуда, пљачка и киднаповање за откуп, су широко распрострањене. Треба напоменути да постоји опасност и од активности нарко-картела у Колумбији који, и поред великих напора колумбијске Владе, играју значајну улогу у стопи криминала у земљи.

ТРАНСПОРТ – Колумбија има развијену мрежу путева и пруга који повезују њене главне градове, луке и суседне земље попут Венецуеле и Еквадора. Ипак се туристима не препоручује да користе међуградски превоз ни возовима ни аутобусима због безбедности, нарочито ноћу. У туристичким центрима, јавни превоз се обавља таксијима и мини бусевима.
Туристи у Колумбији могу возити са важећим националним дозволама.

ОСТАЛО – Валута: Колумбијски пезос ( Colombianpeso- COP)
Препоручљиво је да туристи носе са собом копију прве стране пасоша са сликом, као и копију странице са улазном визом, како би полицијски органи знали да се ради о туристичком боравку.

Контакти:
Приликом боравка у Колумбији за конзуларну помоћ и заштиту, можете се обратити Амбасади Републике Србије у Вашингтон САД (адреса: 2233 WisconsinAvenue, Suite 410 N.W. Washington D.C. 20007, USA), која на нерезиденцијалној основи покрива Колумбију, путем следећег контакт телефона: +1 (202) 332-0333 и електронске адресе: info@serbiaembusa.org или consular@serbiaembusa.org