ВИЗНИ РЕЖИМ
 

Дипломатски пасоши: Виза није потребна за боравак до 90 дана од датума уласка
Службени пасоши: Виза није потребна за боравак до 90 дана од датума уласка
Обични пасоши: Виза није потребна за боравак до 90 дана у периоду од 6 месеци
Напомена: За носиоца путног листа у транзиту није неопходна виза

 

РЕЖИМ УЛАСКА ДРЖАВЉАНА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈE У УСЛОВИМА ПАНДЕМИЈЕ COVID-19

Држављани Р. Србије не могу да уђу у Р. Киргизију, осим лица која имају одобрење за стални боравак или на основу претходно прибављеног одобрења надлежних органа Киргизије у случајевима постојања брачних или родбинских веза. Није потребан негативан PCR тест, али је обавезан 14. дневни карантин. Тестирање обавезно само у случајевима постојања симптома болести.
 

УЛАЗАК И ИЗЛАЗАК ИЗ ЗЕМЉЕ
За боравак до 90 дана, виза није неопходна држављанима Р. Србије. У случају да је потребно регулисати боравак дужи од 90 дана по основу спајања породице, запошљавања, школовања и сл, неопходно је обратити се Амбасади Републике Киргизије у Москви која нерезиденцијално покрива Р. Србију.

СОЦИЈАЛНИ СПОРАЗУМИ
Није закључен социјални споразум.

КОРИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ:
 

ЗДРАВСТВЕНА СИТУАЦИЈА – Не тражи се посебна вакцинација приликом уласка.

БЕЗБЕДНОСНА СИТУАЦИЈА – Безбедносна ситуација у Киргистану је релативно стабилна.

ТРАНСПОРТ – Главни аеродром је „Манас"у Бишкеку. Редовне линије постоје са Москвом, Истанбулом, Душанбеом, Ташкентом. Путеви су у лошем стању.

ОСТАЛО – Национална валута је сом(KGS). Плаћање се врши у готовини, а на појединим местима је могуће вршити плаћање и кредитним картицама.
Смештај у хотелима је релативно добар. У Бишкеку постоје хотели из познатих ланаца светских хотела. Дневни трошак туриста у просеку од 50 до 100 УСД.
У Москви постоји Амбасада Републике Киргизије за директнре контакте (+7 499 230-11-17, мејл: kgembassy.ru@mfa.gov.kg).

Контакти:

Приликом боравка у Р. Киргизији, за конзуларну помоћ и заштиту, можете се обратити Амбасади Републике Србије у Москви, Руска Федерација, која на нерезиденцијалној основи покрива Републику Киргизију, путем контакт телефона: +7495-988-66-45 и електронске адресе: ambasada.moskva@mfa.rs; konzularno.moskva@mfa.rs

(Последње ажурирано недеља, 07. фебруар 2021.)