ВИЗНИ РЕЖИМ

Дипломатски и службени пасоши: Виза није потребна
Обични пасоши и друге путне исправе: Виза није потребна
Напомена: За носиоца путног листа у транзиту није неопходна виза

 

УЛАЗАК И ИЗЛАЗАК ИЗ ЗЕМЉЕ
Визе нису потребне, укључујући и за носиоце путног листа у транзиту. Рок важења пасоша ради путовања мора бити 6 месеци од дана планираног уласка. Додатно, морају постојати две слободне странице у пасошу приликом уласка у земљу. Тренутно, за улазак или излазак из земље путем авиона је неопходан негативан PCR тест на COVID-19 или ће туристи бити смештени, о њиховом трошку, у болничке центре, у трајању од најмање 10 дана.

СОЦИЈАЛНИ СПОРАЗУМИ
Није закључен социјални споразум.

КОРИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ:

ЗДРАВСТВЕНА СИТУАЦИЈА – Не постоји обавеза вакцинације лица која долазе у Есватини осим оних која долазе из региона са маларијом или жутом грозницом, а према регулативи Светске здравствене организације.

БЕЗБЕДНОСНА СИТУАЦИЈА – Уобичајене мере безбедности се подразумевају, уз упозорење на могуће крађе. Личне ствари, посебно оне веће вредности, треба добро чувати и не остављати у колима, ван чуваног паркинга, или ван видокруга.

ТРАНСПОРТ – Ради управљања моторним возилом, поред националне возачке дозволе, неопходно је поседовати међународну возачку дозволу.

ОСТАЛО – Избегавати непроверена места.

Контакти:
Приликом боравка у Есватинију за конзуларну помоћ и заштиту можете се обратити Амбасади Републике Србије у Преторији, Јужна Африка, која на нерезиденцијалној основи покрива Есватини, путем следећег контакт телефона: + 27 (0) 12 460 56 26 и електронске адресе: info@srbembassy.org.za