ВИЗНИ РЕЖИМ
 

Дипломатски и службени пасоши: Потребна виза
Обични пасоши и друге путне исправе: Потребна виза
Напомена:  

 

РЕЖИМ УЛАСКА ДРЖАВЉАНА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈE У УСЛОВИМА ПАНДЕМИЈЕ COVID-19
Држављани Републике Србије могу да уђу у Белизе. Сви путници морају да поседују негативан RT-PCR тест не старији од 96 сати, или негативан Antigen Rapid тест не старији од 48 сати.
Путници који дођу без теста, у обавези су да изврше тестирање на аеродрому по цени од 50 америчких долара.
Туристи морају да поседују доказ о боравку у једном од “Gold Standard” хотела који приказују имиграционим органима приликом уласка у земљу.

УЛАЗАК И ИЗЛАЗАК ИЗ ЗЕМЉЕ
Носиоцима српских пасоша је потребна виза.

СОЦИЈАЛНИ СПОРАЗУМИ
Није закључен социјални споразум.

КОРИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ:

ЗДРАВСТВЕНА СИТУАЦИЈА – Здравствена ситуација:
https://www.who.int/countries/blz/ 
Основна здравствена нега је доступна у урбаним срединама, док су напредне процедуре углавном недоступне. Услуге хитне помоћи су углавном успорене или недоступне. Посебно се скреће пажња на присуство следећих здравствених проблеме: Зика вирус, Лајмска болест, дијареја, Денга грозница. Путно осигурање је потребно.

БЕЗБЕДНОСНА СИТУАЦИЈА – Високо ризично подручје, највећа стопа убистава по глави становника, велики број насилних банди, висока стопа пљачки и сексуалних злочина.

ТРАНСПОРТ – Међуградски аутобуси, таксији у урбаним деловима земље, улазак у земљу могућ је бродом, авионом и сувоземним путем.
За српске држављане потребна је међународна возачка дозвола.

ОСТАЛО – Валута: Белизе долар (Belizedollar-BZD)

Контакти:

Приликом боравка на Белизеуза конзуларну помоћ и заштиту, можете се обратити Амбасади Републике Србије у Вашингтон САД (адреса: 2233 WisconsinAvenue, Suite 410 N.W. Washington D.C. 20007, USA), која на радној основи покрива Белизе, путем следећег контакт телефона: +1 (202) 332-0333 и електронске адресе: info@serbiaembusa.org или consular@serbiaembusa.org