VIZNI REŽIM
 

Diplomatski i službeni pasoši: Potrebna viza
Obični pasoši i druge putne isprave: Potrebna viza
Napomena: Za nosioca putnog lista u tranzitu neophodna je viza

 

ULAZAK I IZLAZAK IZ ZEMLjE
Vize su potrebne, uključujući i za nosioce putnog lista u tranzitu, ali se mogu dobiti, na graničnom prelazu turističku, poslovnu ili tranzitnu vizu u trajanju do 60 dana (Uslovi: povratna prevozna karta; dovoljna novčana sredstva za pokrivanje svih troškova boravka; potvrda o rezervaciji hotelskog smeštaja ili pozivno pismo i da ne postoji zabrana ulaska). Rok važenja pasoša radi putovanja mora biti 6 meseci od dana planiranog ulaska. Dodatno, moraju postojati dve slobodne stranice u pasošu prilikom ulaska u zemlju. Trenutno, za ulazak ili izlazak iz zemlje putem aviona je neophodan negativan PCR test na COVID-19 ili će turisti biti smešteni, o njihovom trošku, u bolničke centre, u trajanju od najmanje 10. dana.

SOCIJALNI SPORAZUMI
Nije zaključen socijalni sporazum.

KORISNE INFORMACIJE:

ZDRAVSTVENA SITUACIJA – Ne postoji obaveza vakcinacije lica koja dolaze na Mauricijus osim onih koja dolaze iz regiona sa malarijom ili žutom groznicom, a prema regulativi Svetske zdravstvene organizacije.

BEZBEDNOSNA SITUACIJA – Uobičajene mere bezbednosti se podrazumevaju. Rađe su moguće, pa lične stvari – posebno one veće vrednosti, treba dobro čuvati i ne ostavljati u kolima, van čuvanog parkinga, odnosno van vidokruga.

TRANSPORT – Radi upravljanja motornim vozilom, pored nacionalne vozačke dozvole, neophodno je posedovati međunarodnu vozačku dozvolu.

OSTALO – Zvaničan jezik je francuski

Kontakti:
Prilikom boravka u Mauricijusu za konzularnu pomoć i zaštitu možete se obratiti Ambasadi Republike Srbije u Pretoriji, Južna Afrika, koja na nerezidencijalnoj osnovi pokriva Mauricijus, putem sledećeg kontakt telefona: + 27 (0) 12 460 56 26 i elektronske adrese: info@srbembassy.org.za