Tamara Vučić na predstavljanju kandidature za EKSPO 2027

12. apr 2023.
Beograd i Srbija predstavili su danas u Parizu kandidaturu za specijalizovanu izložbu EKSPO 2027 delegatima Međunarodnog biroa za izložbe, a supruga predsednika Srbije Tamara Vučić potvrdila je jasnu nameru Srbije da se kandiduje za specijalizovanu izložbu.

Simpozijum je imao za cilj da se predložena tema Srbije "Igra(j) za čovečanstvo - sport i muzika za sve” što detaljnije predstavi delegatima Biroa.

,,Haš kulturni doživljaj sveta i života je gostoljublje. Jedna stara narodna izreka kaže: ,,Idealan gost je onaj sa kojim se domaćin oseća kao kod kuće``. Tako mi dočekujemo, jer kada se mi osećamo dobro, našem gostu će biti još bolje“, rekla je prva dama Srbije.

Tamara Vučić je objasnila da je domaćin "čovek koji ima jasne stavove i drži do svoje reči i reputacije", i dodala da je Srbija otvorena zemlja, a "da je u srpskoj tradiciji svaki gost dobrodošao".

„Jedan veliki glumac, legenda francuskog filma osetio se baš tako u našoj zemlji. Žan-pol Belmondo je rekao jednom prilikom: ,,Simpatičan svet ti Srbi. Redak osećaj za gostoprimstvo i poverljiva prisnost koja krasi samo one što znaju da budu izvrsni prijatelji``, istakla je Tamara Vučić.

Prva dama je rekla da igra često znači tim, te je, kako kaže, upravo zato svetu potreban jedan tim, potrebna mu je igra, poručila je ona. "U igri dobrog igrača je kreativnost od predsudnog značaja", rekla je Vučićeva.

„Prijateljska atmosfera i osećanje da ste negde dobrodošli je osnova za uspeh i razvoj i osnovni preduslov za igru, taj, kažu stručnjaci, osnovni biološki nagon”, istakla je Tamara Vučić. Ona je obraćanje završila rečima Džordža Bernara Šoa, koji je rekao ,,Ne prestaješ da se igraš zato što stariš, već stariš zato što prestaješ da se igraš.``

„Zato, neka igra bude naš recept za lakoću i lepotu mladosti“, zaključila je prva dama Srbije.

Izvor/Foto: Tanjug