Starović sa predsednikom Gambije o unapređenju bilateralnih odnosa

21. okt 2022.
Državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Nemanja Starović sastao se danas u Bandžulu sa predsednikom Gambije Adamom Barouom. Susretu je prisustvovao i ministar spoljnih poslova Gambije Mamadu Tangara, kao i novoimenovani počasni konzul Republike Srbije u Gambiji Omar Fal.

Tokom razgovora konstatovano je da se odnosi Srbije i Gambije nalaze na uzlaznoj putanji i da postoji veliki prostor za dalje unapređenje, posebno u oblasti poljoprivrede, obrazovanja, nauke i tehnološkog razvoja, kao i omladine i sporta.

Starović je predsedniku Gambije predao lično pismo predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića sa pozivom za zvaničnu posetu Beogradu u narednom periodu.

Juče je u glavnom gradu Gambije otvoren konzulat Republike Srbije na čelu sa počasnim konzulom Omarom Falom, a tokom posete Bandžulu državni sekretar Starović sastao se i sa ministrima unutrašnjih poslova i omladine i sporta Gambije.

Poseta Gambiji je iskorišćena i za održavanje prve runde bilateralnih političkih konsultacija ministarstava spoljnih poslova Srbije i Gambije.