PPV i MSP Dačić sa šeficom Kancelarije UN za projektne usluge

13. dec 2022.
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas u Ministarstvu spoljnih poslova sa šeficom Kancelarije Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) Mikelom Telatin.

PPV i MSP Dačić je pozitivno ocenio angažman Kancelarije u Republici Srbiji na pružanju ekspertize i podrške u cilju jačanja kapaciteta zarad efikasne realizacije brojnih razvojnih projekata, koje smatramo značajnim i komplementarnim aktivnostima Vlade u pogledu evrointegracija, ali i na dostizanju ciljeva Agende održivog razvoja 2030. 

Zahvalio je na brzoj reakciji i visokom stepenu efikasnosti Kancelarije i u vanrednim situacijama, tokom pandemije kovid-19, ali i nakon poplava 2014. godine, i preneo spremnost za nastavak saradnje.

Šefica Kancelarije Mikela Telatin informisala je o mandatu i aktivnostima Kancelarije u Srbiji, koja osim prisustva na terenu u Srbiji, pokriva i Severnu Makedoniju i Crnu Goru. 

Među aktuelnim projektima izdvojeni su projekti namenjeni podršci socijalno-ekonomskom razvoju lokalnih uprava, podrška socijalnom stanovanju, kao i podrška Ministarstvu zdravlja u upravljanju projektom „Rekonstrukcija četiri klinička centra u Srbiji“.

Na sastanku je izraženo obostrano zadovoljstvo ponovnim susretom i želja za nastavkom uspešne i dobre saradnje.