Ambasador Tomašević sa ministrom inostranih poslova Rumunije Bogdanom Aureskuom

03. Mar 2021.
Ambasador Republike Srbije u Rumuniji Stefan Tomašević sastao se danas sa ministrom inostranih poslova Rumunije Bogdanom Aureskuom i tom prilikom, potvrđena je želja za jačanjem političkog dijaloga, podsticanjem projekata sektorske saradnje i unapređivanjem rešavanja bilateralnih pitanja od najvišeg interesa.

Sagovornici su ukazali na značaj ponovnog uspostavljanja rada Međuvladine mešovite komisije Srbije i Rumunije za nacionalne manjine, a razgovarali su i o evropskom putu Srbije, kao i o saradnji u multilateralnim forumima.

Ambasador Tomašević izrazio je otvorenost Srbije za produbljivanje bilateralnih odnosa i preneo uverenje  da će oni biti ojačani i dodatno razgranati u narednom periodu, naglasivši da je prekogranična, trgovinska, investiciona i energetska saradnja, kao i saradnja u oblasti kulture i turizma važna za dalji razvoj odnosa između dve prijateljske susedne zemlje.

Tomašević je zahvalio Rumuniji na principijelnoj  podršci suverenitetu, teritorijalnom integritetu Republike Srbije, kao i na podršci u procesu EU integracija Srbije.

Takođe, zahvalio je i na podršci koju je Rumunija pružila Srbiji tokom pandemije u cilju sigurnog tranzita naših građana preko njene teritorije.