Амбасадор Томашевић са министром иностраних послова Румуније Богданом Аурескуом

03. Mar 2021.
Амбасадор Републике Србије у Румунији Стефан Томашевић састао се данас са министром иностраних послова Румуније Богданом Аурескуом и том приликом, потврђена је жеља за јачањем политичког дијалога, подстицањем пројеката секторске сарадње и унапређивањем решавања билатералних питања од највишег интереса.

Саговорници су указали на значај поновног успостављања рада Међувладине мешовите комисије Србије и Румуније за националне мањине, а разговарали су и о европском путу Србије, као и о сарадњи у мултилатералним форумима.

Амбасадор Томашевић изразио је отвореност Србије за продубљивање билатералних односа и пренео уверење  да ће они бити ојачани и додатно разгранати у наредном периоду, нагласивши да је прекогранична, трговинска, инвестициона и енергетска сарадња, као и сарадња у области културе и туризма важна за даљи развој односа између две пријатељске суседне земље.

Томашевић је захвалио Румунији на принципијелној  подршци суверенитету, територијалном интегритету Републике Србије, као и на подршци у процесу ЕУ интеграција Србије.

Такође, захвалио је и на подршци коју је Румунија пружила Србији током пандемије у циљу сигурног транзита наших грађана преко њене територије.