Aleksić na konferenciji o investicionim potencijalima u Srbiji

04. mar 2021.
Ambasador Republike Srbije u Italiji Goran Aleksić učestvovao je na video-konferenciji „Srbija u fazi obnove: perspektive i mogućnosti za italijanske kompanije“, koja je organizovana u saradnji sa Ambasadom Republike Italije u Beogradu i konsultantskom kućom „GrinHil Advajzori“ (GreenHill Advisory).

Na konferenciji su pored ambasadora Aleksića govorili i ambasador Italije u Srbiji Lo Kašo, kao i predsednik Konfindustrije Srbije Dei Tos.

Ambasador Aleksić izložio je sve prednosti poslovanja u Srbiji ukazavši na povoljan poslovni ambijent koji se ogleda u razvijenoj infrastrukturi, kvalifikovanom kadru i povoljnom geografskom položaju.

Aleksić je predstavio podsticajne mere Vlade Republike Srbije za potencijalne strane investitore, a izneo je i brojne prednosti, koje proističu iz više sporazuma o slobodnoj trgovini koje Srbija ima sa drugim zemljama i međunarodnim organizacijama, a koji otvaraju pristup tržištu od oko 1,3 milijarde potrošača.

Tom prilikom, ambasador je predstavio i izuzetne ekonomske rezultate ostvarene u vreme pandemije, uputivši skup u uspešnost imunizacije stanovništva u Srbiji.

Ambasador Lo Kašo ocenio je bilateralne odnose naših zemalja kao odlične i izrazio spremnost italijanske strane za njihovo dalje produbljivanje.

Tos je istakao odlične uslove poslovanja u Srbiji, o čemu govori i razgranata italijanska privredna mreža na srpskom tržištu.