Алексић на конференцији о инвестиционим потенцијалима у Србији

04. Mar 2021.
Амбасадор Републике Србије у Италији Горан Алексић учествовао је на видео-конференцији „Србија у фази обнове: перспективе и могућности за италијанске компаније“, која је организована у сарадњи са Амбасадом Републике Италије у Београду и консултантском кућом „ГринХил Адвајзори“ (GreenHill Advisory).

На конференцији су поред амбасадора Алексића говорили и амбасадор Италије у Србији Ло Кашо, као и председник Конфиндустрије Србије Деи Тос.

Амбасадор Алексић изложио је све предности пословања у Србији указавши на повољан пословни амбијент који се огледа у развијеној инфраструктури, квалификованом кадру и повољном географском положају.

Алексић је представио подстицајне мере Владе Републике Србије за потенцијалне стране инвеститоре, а изнео је и бројне предности, које проистичу из више споразума о слободној трговини које Србија има са другим земљама и међународним организацијама, а који отварају приступ тржишту од око 1,3 милијарде потрошача.

Том приликом, амбасадор је представио и изузетне економске резултате остварене у време пандемије, упутивши скуп у успешност имунизације становништва у Србији.

Амбасадор Ло Кашо оценио је билатералне односе наших земаља као одличне и изразио спремност италијанске стране за њихово даље продубљивање.

Тос је истакао одличне услове пословања у Србији, о чему говори и разграната италијанска привредна мрежа на српском тржишту.