Supruga predsednika Srbije sa kraljem Esvatinija

25. jul 2024.
Supruga predsednika Srbije i naša koleginica Tamara Vučić nastavila je višednevnu posetu afričkim zemljama posetom Kraljevini Esvatini, gde je kralju te afričke države predala pismo predsednika Aleksandra Vučića i izrazila zahvalnost za podršku nacionalnim interesima Srbije.

Srdačnim dočekom sa tradicionalnim plesom, srpsku delegaciju dočekali su Njeno kraljevsko visočanstvo princeza Tandzil Dlamini, potpredsednica Vlade, ministarka spoljnih poslova, ministarka turizma i ministarka za informacione tehnologije. 

Iste večeri priređen je susret sa kraljem Esvatinija Msvatijem III i kraljicom majkom Ntfombi Tfvalom, koja se smatra duhovnim i nacionalnim šefom države i majkom nacije. 

Tamara Vučić predala je kralju Esvatijina pismo predsednika Srbije Vučića i izrazila zahvalnost za podršku nacionalnim interesima Srbije. 

Tokom susreta, obe strane su istakle opredeljenost za međusobnu podršku u međunarodnim organizacijama. 
    
"Tema razgovora bila je i specijalizovana izložba EXPO 2027 Beograd,  kao i učešće delegacije iz Esvatinija. Kraljevski par je zahvalio na pozivu i verujem da će u bliskoj budućnosti ova poseta biti realizovana, što bi nesumnjivo doprinelo podizanju dobrih i prijateljskih odnosa dveju zemalja na jedan poseban nivo“, naglasila je supruga predsednika Srbije nakon susreta.