Preminuo ambasador Lazanski

04. avg 2021.
Ministarstvo spoljnih poslova sa tugom obaveštava da je iznenada preminuo naš uvaženi kolega, ambasador Srbije u Ruskoj Federaciji Miroslav Lazanski.

Pamtićemo ga kao velikog rodoljuba, izvrsnog pisca, novinara, eminentnog vojnopolitičkog komentatora, koji je voleo svoju zemlju i sa ponosom je predstavljao širom sveta.

Ostaće upamćene njegova predanost, posvećenost i zalaganje kao ambasadora naše zemlje, kao i brojne aktivnosti usmerene na dodatno unapređenje saradnje i prijateljstva Srbije i Rusije. 

Ministarstvo saučestvuje u bolu porodice, prijatelja i kolega ambasadora Lazanskog.

U četvrtak i petak od 10 do 12 časova biće otvorena Knjiga žalosti u zgradi MSP, Kneza Miloša 24 (svečani ulaz na uglu sa Nemanjinom ulicom). Biće otvorena i elektronska Knjiga žalosti na adresi: protocol@mfa.rs.

Sahrana je u petak, 6. avgusta, u 13 sati, na Novom groblju u Beogradu.   Komemoracija će biti održana istog dana u 10.30 časova, u Ministarstvu spoljnih poslova.

 

Ministar Selaković uputio telegram saučešća porodici Lazanski

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković uputio je telegram saučešća porodici povodom smrti ambasadora Miroslava Lazanskog.

„Sa neizmernim žaljenjem primio sam vest o smrti našeg dragog i cenjenog ambasadora i izuzetnog novinara Miroslava Lazanskog, a pre svega vrhunskog profesionalca i dobrog čoveka koji je oduvek svim srcem bio uz Srbiju i naš narod“, kaže se u telegramu ministra Selakovića.

Ističe se da je ambasador Lazanski bio je vrstan novinar, publicista i jedan od naših najboljih poznavalaca geopolitičkih prilika u svetu i dodaje da će biti upamćen kao veliki i iskren patriota.

„Odlaskom ambasadora Lazanskog svi smo izgubili mnogo, ali, u ovom tužnom trenutku, ipak ima nešto što nas čini ponosnim, a to je što smo bili njegovi savremenici i saradnici“, navodi se u telegramu šefa srpske diplomatije.