PMSP Dijana Ivančić posetila sedište NATO u Briselu

27. okt 2022.
Pomoćnik ministra za bezbednosnu politiku ambasador Dijana Ivančić boravila je u službenoj poseti u sedištu NATO u Briselu od 25. do 27. oktobra 2022. godine.

Ova poseta realizovana je u okviru redovnog političkog dijaloga Republike Srbije i NATO. 

Tom prilikom razgovarala je sa pomoćnikom generalnog sekretara NATO za politička pitanja i bezbednosnu politiku, ambasadorom Betinom Kadenbah; sa pomoćnikom generalnog sekretara NATO za javnu diplomatiju, ambasadorom Baibom Braže; kao i sa zamenicom pomoćnika generalnog sekretara za operacije Burču San.

Teme razgovora su se odnosile na partnersku saradnju Republike Srbije i NATO, aktuelnu situacija u regionu, kao i aktuelna pitanja evropske i globalne bezbednosti.

Posebno su razmenjena mišljenja o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, ulozi Misije KFOR na Kosovu i Metohiji kao garanta bezbednosti i stabilnosti u Pokrajini i realizaciji mandata Misije utvrđenog Rezolucijom Saveta bezbednosti UN 1244.

Ambasador Ivančić je, takođe, imala i odvojene susrete sa više ambasadora, stalnih predstavnika država članica pri NATO.