Mlađe diplomate iz Libije na usavršavanju u MSP Srbije

19. sep 2024.
Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Dušan Kozarev sastao se danas sa direktorom Instituta za diplomatske studije Ministarstva spoljnih poslova i međunarodne saradnje Države Libije Kalifom Ahmedom.

Poželevši prisutnima dobrodošlicu, Kozarev je naveo da je poseta delegacije Instituta za diplomatske studije Libije još jedan od dokaza bliske saradnje dve zemlje, ali i dva ministarstva spoljnih poslova.

Generalni sekretar je istakao da Srbija i Libija imaju tradicionalno prijateljske veze, koje su svakim danom sve jače, a što daje mogućnost unapređenju bilateralne saradnje na svim nivoima, a posebno kada je reč o građevinarstvu, energetici i poljoprivredi.

Uzimajući u obzir sporazum o saradnji između dve diplomatske akademije, na sastanku je dogovoren i dolazak oko dvadeset libijskih mlađih diplomata na obuku u Ministarstvo spoljnih poslova Srbije u cilju prenosa znanja i dobrih praksi.

Prilikom današnjeg susreta, članovi libijske delegacije najavili su učešće i najbolje moguće predstavljanje svoje zemlje na Specijalizovanoj izložbi Ekspo 2027, čiji će domaćin biti Beograd.