Ministar Dačić primio u oproštajnu posetu ambasadora Pakistana

13. dec 2022.
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Islamske Republike Pakistan u Republici Srbiji Šerjara Akbara Kana.

U srdačnom razgovoru, šef srpske diplomatije je zahvalio pakistanskom ambasadoru na angažmanu i ličnoj posvećenosti tokom njegovog trogodišnjeg mandata u Srbiji i poželeo mu uspeh u nastavku karijere. Izrazio je uverenje da će se i ubuduće nastaviti dobra saradnja Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i Ambasade Islamske Republike Pakistan u Beogradu u cilju jačanja bilateralnih odnosa i prijateljskih veza između naše dve zemlje, baziranih na osnovama saradnje uspostavljene u okviru Pokreta nesvrstanih, gde su naše dve države neretko nastupale sa zajedničkim stavovima u vezi sa značajnim međunarodnim pitanjima.  

Sagovornici su se saglasili da postoje potencijali za dalji razvoj sveukupnih odnosa, baziranih na temeljnim principima Pokreta nesvrstanih zemalja. Konstatovano je da naredna, jubilarna 2023. godina, u kojoj obeležavamo 75 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između naše dve zemlje, predstavlja odličnu priliku za dalje intenziviranje kontakata i saradnje između Srbije i Pakistana.