Kozarev sa ambasadorom Bugarske

15. jul 2024.
Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Dušan Kozarev, sastao se danas sa ambasadorom Republike Bugarske u Srbiji Petkom Dojkovim.

Tom prilikom, Kozarev je ukazao da su Srbija i Bugarska dve susedne države, koje su zbog svoje, ne samo geografske blizine, već i bliskosti dva naroda, usmerene da usko sarađuju jedna sa drugom.

Govoreći o unapređenju te saradnje, Kozarev je ukazao da, iako Srbija i Bugarska nemaju uvek isti stav po određenim pitanjima, to ne treba da bude prepreka daljem jačanju bilateralnih odnosa, posebno u oblasti ekonomije.

Istaknuvši da Srbija i Bugarska ostvaruju značajan obim trgovinske razmene, ali i saradnju u oblasti energetike, generalni sekretar je ocenio da su turizam, zaštita životne sredine i unapređenje infrastrukture, oblasti od zajedničkog interesa u budućem periodu.

Sagovornici su naglasili da dve zemlje imaju vrlo intenzivan politički dijalog i neposrednu saradnju resornih ministarstava, posebno istaknuvši dobre odnose između dva ministarstva spoljnih poslova.