Državni sekretar Nikola Stojanović učestvovao u Međunarodnom programu za zvaničnike vladinih institucija u Dubaiju

11. okt 2024.
Državni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Srbije Nikola Stojanović učestvovao je na skupu Međunarodnog programa za zvaničnike vladinih institucija u Dubaiju, kojem je prisustvovao i Hamdan bin Mohamed bin Rašid Al Maktum, prestolonaslednik Dubaija, zamenik premijera i ministar odbrane Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Na događaju koji je okupio ministre, zamenike ministara, generalne direktore i druge visoke državne zvaničnike iz 31 zemlje, glavne teme su bile liderstvo u upravljanju i inovacije u javnom sektoru.

Ovaj program predstavlja platformu za razmenu najboljih svetskih praksi u razvoju javnih politika, liderstvu u rukovođenju javnim ustanovama i inovacijama u javnim službama, sa posebnim fokusom na podsticanju inovacija i primeni naprednih tehnologija.

Učešće predstavnika Srbije realizovano je u sklopu bilateralne saradnje koju ostvarujemo sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima na planu razvoja i modernizacije državne uprave, sa ciljem da se ojača javni sektor, podstaknu napredne strategije u upravljanju i postignu ciljevi održivog razvoja.