Selaković: Predsednik Vučić postigao istorijski dogovor o ceni gasa

25. nov 2021.
SAOPŠTENjE MINISTRA SPOLjNIH POSLOVA SRBIJE NIKOLE SELAKOVIĆA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić postigao je istorijski dogovor o ceni gasa sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, čime je još jednom potvrđeno uzajamno razumevanje i prijateljstvo naših dveju država.

Pokazalo se da kredibilna i dosledna politika Srbije, utemeljena u poštovanju međunarodnog prava, u kombinaciji sa izvanrednim ličnim odnosima predsednika Vučića sa svetskim liderima, jeste recept za dugoročni razvoj i prosperitet naše zemlje.  

Srbija je zahvalna prijateljskoj i bratskoj Rusiji na brizi za srpske nacionalne interese i spremnosti da pomogne u situaciji kada se čitav svet suočava sa energetskom krizom. 

Energetska stabilnost i pouzdano snabdevanje prirodnim gasom jeste uslov daljeg napretka srpske ekonomije, i Srbija će umeti da ceni predusretljivost i razumevanje Ruske Federacije i predsednika Putina, ali i da potvrdi podršku našoj multivektorskoj spoljnoj politici.

Ovakvi dogovori i podrška pružena Srbiji i njenim građanima pokazuju koliko je važan lični odnos koji predsednik Vučića ima sa predsednikom Putinom, ali i sa drugim liderima najznačajnijih država sveta, i da se zahvaljujući tome za državu i narod postižu izuzetne stvari.