Selaković: Intenzivirati kontakte i saradnju Srbije i Mauritanije

10. maj 2022.
Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se danas u Malagi, na marginama Međunarodne konferenciji o ljudskim pravima, civilnom društvu i suzbijanju terorizma, sa ministrom inostranih poslova, saradnje i dijaspore Mauritanije Mohamedom Salemom Merzugom.

Šef srpske diplomatije podsetio je na tradicionalno bliske veze dveju država u okviru Pokreta nesvrstanih zemalja, naglasivši da Srbija i danas ima želju i interes da učvršćuje prijateljstva sa državama Afrike.

Ministar Selaković je istakao da je potrebno intenzivirati veze i kontakte naše dve zemlje, uputivši ovom prilikom poziv ministru Merzugu da dođe u zvaničnu posetu Srbiji.

Selaković je preneo naš interes za unapređenje saradnje u oblasti ekonomije i obrazovanja.  S tim u vezi, ministar je posebno izdvojio program stipendiranja stranih studenta kroz program „Svet u Srbiji“, napomenuvši da očekujemo prijavljivanje i učešće studenata iz Mauritanije.

Ministar Selaković upoznao je sagovornika sa ekonomskim rezultatima Srbije u proteklom periodu i istakao da postoje veliki potencijali za učvršćivanje ekonomskih veza.

Šef srpske diplomatije govorio je i o situaciji na KiM, stanju dijaloga Beograda i Prištine, kao i neprihvatljivom ponašanju Prištine u pogledu neispunjavanja  obaveza iz Briselskog sporazuma.