Saučešće ministra Dačića povodom železničke nesreće u Indiji

03. jun 2023.
Povodom stravične železničke nesreće u Indiji, prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić uputio je izraze iskrenog saučešća indijskom kolegi Subramanjamu Džaišankaru.

„Sa velikom tugom i žaljenjem smo primili vest o stravičnoj železničkoj nesreći na istoku Indije, u kojoj je stradao veliki broj ljudi.

U ime Ministarstva spoljnih poslova Srbije i u svoje ime, upućujem Vam izraze najdubljeg saučešća, koje molim da prenesete i porodicama nastradalih, a povređenima želje za što brži oporavak, u nadi da će aktivnosti u cilju spašavanja ugroženih biti okončane uspešno i u što kraćem roku.

Iako je u ovom trenutku teško pronaći prave reči koje bi pružile utehu porodicama nastradalih, uveravam Vas da Republika Srbija duboko saoseća u bolu i deli tugu sa prijateljskim indijskim narodom.

I u ovom posebno teškom trenutku za Vašu zemlju, primite, ekselencijo, izraze mog posebnog poštovanja“, navodi se u saučešću prvog potpredsednika Vlade Srbije i ministra spoljnih poslova Ivice Dačića.