Sastanak ministra Dačića sa ambasadorkom Slovačke Republike

10. apr 2019.
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić susreo se danas sa ambasadorkom Slovačke Republike u Srbiji, Dagmar Repčekovom.

om prilikom ministar, poželeo je uspeh predsedavanju Slovačke Organizaciji za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) ove godine, ističući značaj koji Srbija pridaje radu ove organizacije, kojom je Srbija predsedavala tokom 2015. godine. Naglasio je da Srbija podržava aktivnosti slovačkog predsedavanja, posebno reformu sektora bezbednosti, čemu se Slovačka zalaže.

Na sastanku je razgovarano o zajedničkim aktivnostima tokom slovačkog predsedavanja Organizaciji, od kojih su neki planirani da se održe u Beogradu, kao i o planiranoj poseti ministra inostranih poslova Slovačke i predsedavajućeg OEBS-u, Miroslava Lajčaka Beogradu.

Zajednički je konstatovano da su bilateralni odnosi između dve zemlje veoma dobri, bez otvorenih pitanja i da trebaju da se nastave u tom pravcu.