PPV i MSP Dačić primio u oproštajnu posetu ambasadora Palestine

20. jan 2023.
Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je primio u oproštajnu posetu ambasadora Države Palestine i doajena diplomatskog kora u Beogradu Nj. E. g. Mohameda Nabhana.

Zajednički je ocenjeno da su odnosi između Republike Srbije i Države Palestine tradicionalno vrlo dobri i da postoji obostrani interes za dalji razvoj saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa. Posebno je istaknut značaj nastavka političkog dijaloga i razmene poseta na visokom i najvišem nivou.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je istakao da Republika Srbija veoma ceni principijelnu poziciju Države Palestine kada je reč o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti „Kosova“.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić se posebno zahvalio ambasadoru Mohamedu Nabhanu na velikom doprinosu koji je, tokom njegovog dugogodišnjeg mandata u Republici Srbiji, dao razvoju tradicionalno prijateljskih odnosa Srbije i Palestine, koje karakteriše međusobno razumevanje i podrška.