MIP Republike Portugalije izrazio zahvalnost Ivici Dačiću i Vladi Srbije za ukazanu pomoć prilikom organizacije letova

25. apr 2020.
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić primio je pismo zahvalnosti od ministra državnih i inostranih poslova Republike Portugalije Augušta Santuša Silve.

Ministar Silva izrazio je iskrenu zahvalnost Nj.E. Ivici Dačiću, prvom potpredsedniku Vlade i ministru spoljnih poslova i Vladi Republike Srbije za ukazanu pomoć prilikom organizacije letova kojima su građani Republike Portugalije bezbedno vraćeni svojim domovima usled krize koja je zadesila svet.

U pismu se navodi i potvrda lične posvećenosti ministra inostranih poslova Silve, kao i Vlade Republike Portugalije u jačanju saradnje kako na bilateralnom, tako i na multilateralnom planu, uključujući i borbu sa globalnom pretnjom, pandemijom COVID-19, kao i spremnost na uzvraćanje istom vrstom pomoći ukoliko bude potrebe.

Pismo prenosimo u celosti:

Ekselencijo,
Dragi kolega,

Želeo bih da izrazim iskrenu zahvalnost za pomoć koju ste Vi i Vaša Vlada pružili Republici Portugaliji prilikom organizacije letova kojima su građani Republike Portugalije bezbedno i sigurno vraćeni svojim kućama i porodicama usled krize izazvane virusom COVID-19.
Ova kriza koja nema presedana pogodila je sve nacije, te su nam sada solidarnost i saradnja među zemljama i organizacijama potrebnije više nego ikada.

Koristeći ovu priliku, dozvolite mi da još jednom potvrdim svoju ličnu i posvećenost Vlade Republike Portugalije jačanju naše saradnje kako na bilateralnom, tako i na multilateralnom planu, uključujući i borbu sa globalnom pretnjom, pandemijom COVID-19, kao i spremnost da uzvratimo istom vrstom pomoći ukoliko bude potrebe.

Ponavljajući izraze srdačne zahvalnosti Vašoj zemlji na reagovanju prilikom pandemije COVID-19 i pomoći građanima Republike Portugalije da se bezbedno vrate kući, molim Vas, Vaša Ekselencijo, da primite izraze mog osobitog poštovanja.

Augušto Santuš Silva
ministar državnih i spoljnih poslova