Ministar Dačić razgovarao sa predsednikom Madagaskara

16. maj 2019.
Predsednik Republike Madagaskar Andri Radžoelina, u razgovoru s prvim potpredsednikom Vlade i ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem, danas je u Antananarivu potvrdio podršku teritorijalnoj celovitosti Srbije objasnivši da je njegova zemlja, upravo u želji da sa Srbijom razvija odlične odnose, prošle godine povukla ranije dato priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti „Kosova".

Ministar Dačić zahvalio je na madagaskarskoj podršci teritorijalnom integritetu Srbije. Čestitao je Radžoelini pobedu na izborima, poželevši mu uspeha u reformskom procesu koji je pokrenuo.

Ukazao je da Madagaskar može da računa na srpsku pomoć u svom razvoju i kao polja za moguću saradnju označio je poljoprivredu, zdravstvo, obrazovanje i trgovinu, ukazavši, istovremeno, da će formiranje Mešovitog komiteta za saradnju doprineti da se utvrde konkretni projekti u kojima bi dve zemlje mogle zajedno da rade.

Predsednik Radžoelina upoznao je ministra Dačića sa prioritetima svoje vlade i objasnio da se narod na Madagaskaru okuplja oko ideje razvoja, modernizacije zemlje i izgradnje uspešnog društva, u čemu, svakako, Srbija može da pomogne.
Sagovornici su se saglasili da postoji veliki potencijal za izgradnju partnerstva između Srbije i Madagaskara, koje vezuju decenije poverenja i prijateljstva, kao i da boravak ministra Dačića na Madagaskaru predstavlja početak na putu dugoročne saradnje.