Ministar Dačić primio šefa diplomatije Surinama

18. apr 2024.
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić primio je danas ministra spoljnih poslova, međunarodnog biznisa i međunarodne saradnje Republike Surinam Alberta Ramčanda Ramdina, koji boravi u zvaničnoj poseti Beogradu.

U srdačnom razgovoru obostrano je izraženo zadovoljstvo visokim nivoom razvoja tradicionalno prijateljskih odnosa Srbije i Surinama, utemeljenih na međusobnom poštovanju, razumevanju i solidarnosti. 

Ministar Ramdin je izrazio posebno zadovoljstvo zbog prilike da ponovo poseti Republiku Srbiju i da sa svojim srpskim kolegom razmeni mišljenje o daljem jačanju saradnje dve zemlje. Potvrdio je da stav Republike Surinam o nepriznavanju tzv. „Kosova“ ostaje nepromenjen.          

Tokom razgovora su razmotrene brojne mogućnosti za dalje unapređenje sveukupne bilateralne saradnje, kao i saradnje na globalnom planu i u okviru međunarodnih organizacija. U tom kontekstu, izražena je obostrana spremnost za jačanje političkog dijaloga, uključujući i razmenu poseta na visokom nivou, osnaživanja ekonomskih veza, kao i saradnje u oblastima, poljoprivrede, turizma, obrazovanja, omladine, sporta i informacionih tehnologija.