Dačić sa novoimenovanim ministrom spoljnih poslova Crne Gore na marginama ministarskog sastanka OEBS

30. nov 2023.
Prvi susret ministra spoljnih poslova Srbije i novoimenovanog ministra spoljnih poslova Crne Gore održan je na marginama ministarskog sastanka Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju u Skoplju.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i ministar spoljnih poslova Crne Gore Filip Ivanović razgovarali su o bilateralnim odnosima, evropskim integracijama, geopolitičkim pitanjima, stanju u regionu i drugim ključnim temama od značaja za građane dveju zemalja.

Tom prilikom, Dačić je izrazio zadovoljstvo većim stepenom saradnje zvaničnika i institucija Srbije i Crne Gore i istakao da je neophodno raditi i na dodatnom jačanju ekonomske saradnje i infrastrukturnom povezivanju.

Dačić je, takođe, naglasio da će Srbija nastaviti da promoviše stabilnost u regionu, vodeći politiku mira i saradnje na zapadnom Balkanu, kao i da ostaje posvećena daljem razvoju dobrosusedskih odnosa sa Crnom Gorom.

Ministri spoljnih poslova dve zemlje izrazili su očekivanje da će dve zemlje sva otvorena pitanja nastaviti da rešavaju dijalogom na uzajamno prihvatljiv način, jer su dobri odnosi Srbije i Crne Gore, osim za građane dveju država, važni i za sveukupnu stabilnost u regionu.