Sofija: Ambasador Jović sa MIP Nigerije

11. maj 2022.
Ambasador Republike Srbije u Bugarskoj Željko Jović prisustvovao je prijemu koji su, u čast ministra inostranih poslova Nigerije Džefrija Onjeame, organizovali Ambasada Nigerije u Bukureštu, odakle se nerezidencijalno pokriva Bugarska, i Ambasada Maroka.

Ambasador Jović i ministar Onjeama su u razgovoru konstatovali odlične bilateralne odnose Srbije i Nigerije i mogućnosti za produbljivanje saradnje, posebno u sferi prehrambene industrije i energetike.

MIP Onjeama je preneo ambasadoru da se uskoro očekuje i otvaranje Ambasade Nigerije u Beogradu, što će biti još jedan dokaz jačanja prijateljstva dve države i intenziviranja dijaloga na svim nivoima.

U okviru posete, ministar Onjeama je održao predavanje na temu „Jačanje otpornosti u ishrani i bezbednosti hrane na afričkom kontinentu“, koju je inicirala Afrička Unija, u cilju predstavljanja modaliteta za jačanje poljoprivredno-prehrambenih sistema, sistema zdravstvene i socijalne zaštite za ubrzanje razvoja ljudskog, društvenog i ekonomskog kapitala u Africi.