Sofija: Ambasador Jović posetio Razgrad

01. okt 2021.
Ambasador Republike Srbije u Bugarskoj Željko Jović sastao se sa gradonačelnikom opštine Razgrad Dančom Bojadžijevim sa kojim je razgovarao o ključnim demografskim, socijalno-ekonomskim, privrednim i političkim parametrima ove opštine, a sastanku je prisustvovao i predsednik Opštinskog saveta Stojan Nenčev.

Tom prilikom, gradonačelnik Razgrada, opštine koja je sedište FK ,,Ludogorec“, čestitao je ambasadoru pobedu FK ,,Crvena Zvezda“ u Ligi Evrope i izrazio interes za dodatno zbližavanje sportista dve države i povezivanje Razgrada sa nekom od sličnih opština u Srbiji.

Opština Razgrad predstavlja multinacionalnu opštinu, u kojoj živi veliki broj bugarskih građana turskog porekla i za razliku od bugarskih opština iz zapadnih delova zemlje, koje su dobro povezane sa srpskim opštinama, Razgrad nema takve kontakte i razvijenu komunikaciju, iako je prisutna ogromna želja da se to desi.

Prilikom posete Razgradu, ambasador Jović razgovarao je i sa izvršnim direktorom FK ,,Ludogorec“, Angelom Petričevim, kojem je zahvalio na gostoprimstvu i pažnji koji su pokazani prema igračima i stručnom štabu srpskog kluba.