Seul: Dodela diploma polaznicima programa „Mladi ambasadori Srbije“

28. feb 2024.
U Ambasadi Republike Srbije u Seulu je održano novo okupljanje sa korejskim studentima u okviru programa „Mladi ambasadori Srbije“ (za period oktobar-decembar 2023, druga godina ovog programa), kojom prilikom je Ambasada polaznicima programa dodelila diplome za učešće u navedenoj inicijativi.

U razgovoru ambasadora Nemanje Grbića sa korejskim studentima je visoko ocenjen navedeni program, tokom kog je mladim Korejcima bliže predstavljena Srbija.

Studenti (uglavnom sa Katedre za srpski jezik Hankuk univerziteta za strane studije) su istakli da im je program omogućio da steknu nova znanja o Srbiji.

Ambasador je posebno pohvalio aktivnost korejskih studenata u promociji Srbije na društvenim mrežama, prevashodno kroz instagram nalog oh.serbia, gde je uspostavljena praksa redovnog postavljanja sadržaja na korejskom jeziku, koji korejsku publiku upoznaje sa raznovrsnim aspektima srpske kulture, običaja, hrane, prirodnih lepota i dr.

Ambasador Grbić najavio je da će, sada već tradicionalan, program „Mladi ambasadori Srbije“ biti nastavljen i tokom ove godine, uz dalje obogaćivanje i unapređivanje njegovog sadržaja.