Pozderac sa generalnim direktorom Direkcije za Evropu Ministarstva inostranih poslova Države Katar

06. Apr 2021.
Ambasador Republike Srbije u Dohi Jasminko Pozderac susreo se sa generalnim direktorom Direkcije za Evropu Ministarstva inostranih poslova Države Katar, ambasadorom Salem Al Džaberom, sa kojim je razgovarao o aktuelnim regionalnim kretanjima u regionima Balkana i Bliskog istoka.

Ambasador Pozderac istakao je rezultate koje je Republika Srbija zabeležila u domenu borbe protiv pandemije i u imunizaciji stanovništva, koji se ogledaju i u visini stope ekonomskog rasta, gde je Srbija među prvima u Evropi.

Sagovornici su razmotrili bilateralne odnose Republike Srbije i Države Katar, mogućnosti za jačanje saradnje u domenu ekonomije i energetike, kao i poljoprivrede, u kontekstu privlačenja katarskih investicija.

S tim u vezi, uručene su i brošure Privredne komore i Razvojne agencije Srbije o mogućnostima jačanja saradnje i ulaganja u Srbiju.

Tom prilikom, konstatovano je da bi poseta katarskog emira, Nj. V. šeika Tamim bin Hamad Al Tanija Srbiji dodatno ojačala bilateralne odnose i bila signal za veća ulaganja katarskih poslovnih ljudi u Srbiju.

Sastanku je prisustvovao i prvi savetnik Ambasade Slobodan Radeka.