Ambasadorka Lalić: Istorijska poseta predsednika Vlade Španije Srbiji

28. jul 2022.
Predstojeća poseta premijera Španije Pedra Sančeza je prva, pa samim tim istorijska poseta jednog predsednika Vlade Španije Srbiji, kaže ambasadorka naše zemlje u Madridu Katarina Lalić, koja očekuje da će ta poseta dati dodatni impuls produbljivanju ekonomske saradnje dve zemlje.

Lalić je za Tanjug istakla da su bilateralni odnosi Srbije i Španije prijateljski, odlični i bez otvorenih pitanja, kao i da ih karakteriše obostrana podrška po pitanjima od vitalnih nacionalnih interesa za obe zemlje.

,,Veoma je važna podrška koju Španija daje procesu evropskih integracija Srbije", rekla je Lalić.

Navela je da su odnosi u usponu i da je politički dijalog intenziviran o čemu, dodala je, najbolje govori činjenica da je od maja prošle godine bilo 11 poseta na visokom nivou koje su zaokružene posetom predsednika Srbije Aleksandra Vučića Španiji februara ove godine, na poziv kralja Felipea VI.

Lalić je rekla da su odnosi dve zemlje intenzivni u brojnim oblastima - parlamentarna saradnja, saradnja u oblasti odbrane, policijska saradnja, ali da je veoma važno, i od ključnog značaja za našu i za špansku stranu intenziviranje ekonomske saradnje koja, kako je rekla, ima ogroman i neiskorišćen potencijal.

,,Upravo to i očekujemo od ove posete, da će se dati dodatni impuls intenziviranju i produbljivanju ove saradnje", zaključila je Lalić.

Premijer Kraljevine Španije Pedro Sančez boraviće u zvaničnoj poseti Srbiji 29. i 30. jula, a ugostiće ga predsednik Aleksandar Vučić.

Izvor/Foto: Tanjug/Miloš Milivojević