VIZNI REŽIM

Diplomatski i službeni pasoši: Potrebna viza
Obični pasoši i druge putne isprave: Potrebna viza
Napomena: Za nosioca putnog lista  u tranzitu neophodna je viza

REŽIM ULASKA DRŽAVLjANA REPUBLIKE SRBIJE U USLOVIMA PANDEMIJE COVID-19

Shodno odluci Ministarstva zdravlja i socijalnih poslova Republike Namibije, počev od 25.08.2022. ukinuta je obaveza posedovanja negativnog PCR testa i sertifikata o vakcinaciji protiv kovida19 i u zemlju se može ući bez ikakvih ograničenja.

ULAZAK I IZLAZAK IZ ZEMLjE

Vize su potrebne, uključujući i za nosioce putnog lista u tranzitu, ali samo ako napušta aerodromsku međunarodnu zonu. Rok važenja pasoša radi putovanja mora biti 6 meseci od dana planiranog ulaska. Dodatno, moraju postojati dve slobodne stranice u pasošu prilikom ulaska u zemlju. Trenutno, za ulazak ili izlazak iz zemlje putem aviona je neophodan negativan PCR test na COVID-19 ili će turisti biti smešteni, o njihovom trošku, u bolničke centre, u trajanju od najmanje 10. dana.
 

SOCIJALNI SPORAZUMI

Nije zaključen socijalni sporazum.

KORISNE INFORMACIJE:

TRANSPORT – Radi upravljanja motornim vozilom, pored nacionalne vozačke dozvole, neophodno je posedovati međunarodnu vozačku dozvolu.

Kontakti:

Prilikom boravka u Namibiji za konzularnu pomoć i zaštitu možete se obratiti Ambasadi Republike Srbije u Luandi, Angola, koja na nerezidencijalnoj osnovi pokriva Namibiju, putem sledećeg kontakt telefona: + 244 / 222-321-421, + 244 / 222-327-240, + 244 / 222-320-393 i elektronske adrese: srb.emb.angola@mfa.rs .