VIZNI REŽIM
 

Diplomatski i službeni pasoši: Potrebna viza
Obični pasoši i druge putne isprave: Potrebna viza
Napomena:  

 

REŽIM ULASKA DRŽAVLjANA REPUBLIKE SRBIJE U USLOVIMA PANDEMIJE COVID-19

Državljani R. Srbije mogu da uđu na Bahame. Aerodromi su zvanično otvoreni, ali se preporučuje da se pre putovanja kontaktira avio kompanija kojom se putuje. Neophodan je negativan PCR test, ne stariji od pet dana. Deci ispod 10 godina nije potreban test. Takođe, neophodna je tzv. zdravstvena viza za koju je potrebno podneti zahtev preko sledećeg sajta: www.travel.gov.bs. Obrada zahteva za ovu vizu traje 72 sata, a cena zavisi od planirane dužine boravka. Putnici koji žele da na Bahamima ostanu duže od četiri dana, moraju na Bahamima uraditi novi brzi test na COVID-19.

ULAZAK I IZLAZAK IZ ZEMLjE
Nosiocima srpskih pasoša je potrebna viza.

SOCIJALNI SPORAZUMI
Nije zaključen socijalni sporazum.

KORISNE INFORMACIJE:

ZDRAVSTVENA SITUACIJA – Zdravstvena zaštita je dostupna na ostrvima NewProvidence i GrandBahamas. Hitna medicinska pomoć je na pomenutim ostrvima relativno dobra. Putno osiguranje je potrebno.Aktuelnu informaciju o zdravstvenoj situaciji u ovoj zemlji možete naći na sajtu Svetske zdravstvene organizacije https://www.who.int/countries/bhs/ 

BEZBEDNOSNA SITUACIJA – Najveći broj kriminalnih dela je u Nju Providensu (Nasau) i na ostrvu Grand Bahamas(NewProvidence i GrandBahamas). Ipak najveći broj nasilničkih kriminalnih dela i seksualnih napada se retko dešava u turističkim zonama.

TRANSPORT – Javni prevoz na ostrvu obavlja se mini busevima i taksijem. Cena prevoza se ugovara sa vozačima.
Stranci i srpski državljani na Bahamima mogu voziti ako poseduju nacionalnu vozačku dozvolu zajedno sa međunarodnom do period od tri meseca. Treba obratiti pažnju da se na Bahamima vozi levom stranom.

OSTALO – Valuta: Bahamski dolar (BSD).

Kontakti:

Prilikom boravka na Bahamima za konzularnu pomoć i zaštitu, možete se obratiti Ambasadi Republike Srbije u Vašington SAD (adresa: 2233 WisconsinAvenue, Suite 410 N.W. Washington D.C. 20007, USA), koja na radnoj osnovi pokriva Bahame, putem sledećeg kontakt telefona: +1 (202) 332-0333 i elektronske adrese: info@serbiaembusa.org ili consular@serbiaembusa.org