Луанда: Амбасадор Перишић са министром иностраних послова Анголе

06. Sep 2023.
Амбасадор Републике Србије у Анголи Милош Перишић састао се министром иностраних послова Републике Анголе Тете Антонијом са којим је разговарао о даљем унапређењу сарадње између две земље.

Амбасадор Перишић је обавестио министра Антонија да је Влада Србије именовала првог потпредседника Владе и министра спољних послова Ивицу Дачића за председника Мешовите комисије за сарадњу са Републиком Анголом и изразио очекивање да ће се у наредном периоду одржати њено заседање. Амбасадор  је обавестио саговорника и о избору града Београда за домаћина Светске изложбе ЕКСПО 2027 указавши да је Република Србија већ отпочела са припремама за организацију наведеног догађаја.

Министар Тете Антонијо је упутио честитке Републици Србији на постигнутом успеху изразивши наду да ће његова земља учествовати на ЕКСПО 2027. Он је пренео да је и Ангола заинтересована за што скорије одржавање заседањa Мешовите Комисије имајући у виду пријатељске односе и пoтенцијале који постоје у разним областима.

Анголски шеф дипломатије је указао да је његова земља отворена за инвестиције из Републике Србије и позвао српске фирме да у што већем броју посете Анголу и увере се о могућности и погодности које нуде страним инвеститорима.