Астана: Амбасадор Јовичић на фестивалу књиге „КитапТајм – 2024"

23. Sep 2024.
Амбасадор Републике Србије у Астани Владимир Јовичић поздравио је госте на отварању годишњег фестивала књиге „КитапТајм – 2024", које се одржава уз подршку Министарства културе и информисања Републике Казахстан и Националне академске библиотеке Републике Казахстан.

Он је, захваљујући се на позиву и топлом пријему, честитао 20. годишњицу Националне академске библиотеке. Рекао је да Казахстан и Србија, иако географски удаљене државе, имају много заједничког, посебно наглашавајући слободољубиви дух наших народа и тежњу за јачањем и очувањем културног идентита и независности.

  Осврнувши се на богату књижевну традицију Србије, истакао је да је Београд већ преко 65 година домаћини највећег регионалног Сајма књига. Такође је подсетио да је на протеклом Сајму књига у Астани, априла ове године, представљен и први превод на казашки језик књиге „На Дрини ћуприја" нашег Нобеловог лауреата Иве Андрића.

 У знак овог важног догађаја, амбасадор је организаторима манифестације на поклон уручио и примерке књиге „На Дрини ћуприја" на казашком језику.