ВИЗНИ РЕЖИМ
 

Дипломатски и службени пасоши: Потребна виза
Обични пасоши и друге путне исправе: Потребна виза
Напомена: За носиоца путног листа  у транзиту неопходна је виза

 

РЕЖИМ УЛАСКА ДРЖАВЉАНА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈE У УСЛОВИМА ПАНДЕМИЈЕ COVID-19

 

Држављани Србије могу да уђу у Нигерију. Неопходан је негативан PCR тест, не старији од 72 сата. Најмање 96 сати пре путовања потребно је пријавити се електронски преко следећег линка: https://nitp.ncdc.gov.ng/onboarding/homepage. Путници по доласку пролазе кроз медицинску контролу. Обавезна је самоизолација од седам дана. Седмог дана лице је дужно да се јави у изабрану лабораторију ради поновног тестирања. Резулатат се добија у року од 24 до 48 сати. По добијању негативног теста, лице може да напусти самоизолацију. Лица са позитивним резултатом се смештају у одговарајућу здравствену установу. За лица која се не придржавају мера предвиђено је одузимање путне исправе и забрана путовања до шест месеци.
 

УЛАЗАК И ИЗЛАЗАК ИЗ ЗЕМЉЕ

Држављани Србије могу да уђу у Нигерију. Потребно је да поседују одговарајућу визу за коју се аплицира у Амбасади Нигерије у Будимпешти.

СОЦИЈАЛНИ СПОРАЗУМИ

Нема закључен социјални споразум.

КОРИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

ЗДРАВСТВЕНА СИТУАЦИЈА – Поред корона вируса који је у експанзији у Нигерији, присутне су и друге болести као што су маларија, жута грозница и сл.

За више информација консултовати сајт Светске здравствене организације.

БЕЗБЕДНОСНА СИТУАЦИЈА – По градовима, поред дневних контрола, у ноћним сатима присутне су полицијске и војне патроле, као и контролни пунктови, с тим да их на међуградским путевима (током ноћи) нема.

ТРАНСПОРТ – У већини градова не постоји јавни превоз.

Није могуће управљати моторним возилима са интeрнационалним дозволама или српским.

ОСТАЛО – Плаћање се врши у локалној валути наира. Поред званичног курса постоји тзв. паралени који је око 30 процената повољнији. Плаћање кредитним картицама није сигурно.

Контакти:

Приликом боравка у Нигерији , за конзуларну помоћ помоћ и заштиту, можете се обратити Амбасади Републике Србије у Абуџи, на адреси -11, Rio Negro Close, Maitama, Abuja, путем следећег контакт телефона : +234 805 973 8141, +234 805 973 81 45; и елeктронске адресе: serbconsabuja@gmail.com