ВИЗНИ РЕЖИМ
 

Дипломатски и службени пасоши: Потребна виза
Обични пасоши и друге путне исправе: Потребна виза
Напомена:  За носиоца путног листа у транзиту неопходна је виза

 

УЛАЗАК И ИЗЛАЗАК ИЗ ЗЕМЉЕ
Носиоцима српских пасоша је потребна виза.

СОЦИЈАЛНИ СПОРАЗУМИ
Није закључен социјални споразум.

КОРИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ:

ЗДРАВСТВЕНА СИТУАЦИЈА – Актуелну информацију о здравственој ситуацији у овој земљи можете наћи на сајту Светске здравствене организације https://www.who.int/countries/guy/ 
Медицинске установе као и медицинска нега су веома ниских стандарда. Хитна помоћ је углавном недоступна и није опремљена за пружање потребне неге. Посебно се скреће пажња на присуство следећих здравствених проблема: Зика вирус, Денга грозница, Чикунгунја грозница.

БЕЗБЕДНОСНА СИТУАЦИЈА – Високо ризично подручје, туристи су неретко мете кривичних дела.

ТРАНСПОРТ – Јавни превоз се заснива на мини-бусевима и такси превозу. Мини-бусеви су често учесници смртоносних незгода, док се корисници таксија упозоравају на учестале пљачке. Улазак у земљу могућ је бродом, авионом и сувоземним путем.
За српске држављане потребно је да уз српску возачку дозволу изваде и локалну, привремену. Она се издаје на захтев и на основу стране возачке дозволе. Вози се левом страном.

ОСТАЛО – Валута: Гвајански долар ( Guyanesedollar- GYD)

Контакти:
Приликом боравка у Гвајани, за конзуларну помоћ и заштиту, можете се обратити Амбасади Републике Србије у Вашингтон САД (адреса: 2233 WisconsinAvenue, Suite 410 N.W. Washington D.C. 20007, USA), која на радној основи покрива Гвајану, путем следећег контакт телефона: +1 (202) 332-0333 и електронске адресе: info@serbiaembusa.org или consular@serbiaembusa.org