ВИЗНИ РЕЖИМ
 

Дипломатски и службени пасоши: Потребна виза
Обични пасоши и друге путне исправе: Потребна виза
Напомена:  

 

РЕЖИМ УЛАСКА ДРЖАВЉАНА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈE У УСЛОВИМА ПАНДЕМИЈЕ COVID-19

Држављани Републике Србије могу ући у Централноафричку Републику уз негативан PCR тест или доказ о вакцинацији

УЛАЗАК И ИЗЛАЗАК ИЗ ЗЕМЉЕ

За визе и информације обратити се Амбасади Француске у Београду. За улазак у земљу потребна је виза и поседовање здравственог (жутог) картона о вакцинацијама. Рок важења пасоша ради туристичког путовања мора бити најмање 6 месеци, што важи и за регулисање боравка.

СОЦИЈАЛНИ СПОРАЗУМИ

Није закључен социјални споразум.
 

КОРИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

ЗДРАВСТВЕНА СИТУАЦИЈА – Пре поласка на путовање проверити актуелну здравствену ситуацију на веб-сајту Светске здравствене организације (WHO – World Health Organization), Регионалне канцеларије за Африку: www.afro.who.int/health-topics  .

БЕЗБЕДНОСНА СИТУАЦИЈА – Не препоручује се путовање у ову државу због континуиране нестабилне војно-политичке ситуације, активности илегалних оружаних група које контролишу већи део територије земље, као и због тешког криминала. Централноафричка Република представља здравствено високо-ризичну земљу. Због ниског животног стандарда, лоше и недовољно организоване здравствене заштите и превенције, опасност од зараза је висока.

Контакти:

Приликом боравка у Централноафричкој Републици, за конзуларну помоћ и заштиту можете се обратити Амбасади Републике Србије у Киншаси (адреса: 112, Avenue de 1 Etoile Gombe, Kinshasa, Kongo, DR), путем следећих бројева телефона: +243 97 1594988, +243 99 1045488 и електронске адресе: serbambakin@gmail.com