Политичке консултације Краљевине Бахреин и Републике Србије

06. апр 2021.
Прве политичке консултације Републике Србије и Краљевине Бахреин одржане су данас у Београду.

Представници министарстава спољних послова Србије и Бахреина разменили су мишљења о конкретним корацима које је потребно предузети у наредном периоду у циљу продубљивања економских и политичких односа. 

Посебна пажња поклоњена је конкретним пројектима и подршци коју две земље могу једна другој да пруже у међународним организацијама и институцијама.

Констатовано је да историјска посета председника Републике Србије Александра Вучића Бахреину у марту ове године и посета високе делегације Краљевине Бахреин Србији непуних месец дана после тога сведоче о снажној опредељености за развој најближих партнерских и пријатељских односа две земље.

Консултације су реализоване у склопу посете представника краља Бахреина за хуманитарни рад, питања омладине и саветника за националну безбедност шеика Насера бин Хамада бин Иса Ал Kалифе, који борави у дводневној посети Србији.

Делегацију Министарства спољних послова Републике Србије предводио је помоћник министра за билатералну сарадњу амбасадор Владимир Марић, док је делегацију Краљевине Бахреин предводио подсекретар за политичке послове у Министарству спољних послова те државе шеик Абдула Ахмед Абдула Хамад Ал Калифа.