Министри Дачић и Чавушоглу задовољни досадашњим развојем билатералних односа Србије и Турске

07. окт 2020.
Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србија Ивице Дачић разговарао је са министром иностраних послова Републике Турске Мевлутом Чавушоглуом, који је у Републику Србију допутовао у својству члана делегације председника Републике Турске Реџепа Тајипа Ердогана.

У разговорима који су протекли у конструктивној и пријатељској атмосфери обострано је изражено задовољство досадашњим развојем наших билатералних односа, који ће у наредном периоду бити још разноврснији и дубљи. Два министра спољних послова су се сагласила да је неопходно начелно договорити динамику нових сусрета, као и разговора који се на истом нивоу воде у склопу трилатералног механизма сарадње између Републике Србије, Републике Турске и Босне и Херцеговине.

Поред тема из домена билатералних односа, два министра су разговарала и о мултилатералној сарадњи. Састанак је претходио другој седници Високог савета за сарадњу између Републике Србије и Републике Турске.