Јереван: Представљање пројекта ,,Отпорност од самог почетка“

08. јул 2024.
У организацији Канцеларије UNDP у Јерменији и уз подршку Амбасаде Републике Србије, представљен је пројекат ,,Отпорност од самог почетка“, поводом упућивања хуманитарне/развојне помоћи од стране Владе Републике Србије за локалне заједнице и избеглице у Републици Јерменији.

Амбасадорка Татјана Панајотовић Цветковић је у обраћању присутнима истакла нову улогу Србије као развојног партнера Јерменије, што, како је навела, представља одраз солидарности и пријатељства два народа. Истакла је и да се церемонија одржава на дан обележавања значајног јубилеја – 30. годишњице дипломатских односа Републике Србије и Републике Јерменије.

Почетак пројекта поздравили су заменик министра територијалне администрације и инфраструктуре Вахе Тертерјан, који је истакао значај овог пројекта, за који је уверен да ће донети опипљиве и позитивне резултате, и заменик министра спољних послова Парујр Хованисијан, који је нагласивши значај овог пројекта за решавање хуманитарних изазова у Јерменији, истакао вековно пријатељство два народа, подсетивши да се управо 8. јула обележава 30. годишњица дипломатских односа.